Bloganje.com Razno Darilo za otroka – najboljše ideje

Darilo za otroka – najboljše ideje

by marijanpeterka

Pravijo, da je otroke najlaže obdarovati, saj imajo cel kup želja, prav tako pa jih z veseljem izrazijo. Vendar pa je težko imeti dobre ideje za darilo, kadar vemo, da je potrebno najti kompromis. Kadar kupujemo darilo za otroka, je potrebno namreč upoštevati kar nekaj dejavnikov:

  • želje otroka;
  • priporočilo njegovih staršev;
  • lastna mnenja;
  • ceno.

Najmanj težav z iskanjem ideje za darilo imajo seveda tisti, ki imajo tudi sami otroke, še zlasti, če so ti približno enake starosti in istega spola kot otrok, ki ga želimo razveseliti za rojstni dan ali ob kakšni drugi priložnosti. Takrat namreč vemo vsaj približno, kaj je otroku posamezne starosti in spola všeč oziroma kaj je trenutno »moderno« in priljubljeno. A k temu moramo dodati še dejstvo, da želimo izbrati kakovostno darilo, poleg tega pa smo omejeni še finančno. Kje torej najti najboljše darilo za otroka?

Vlakec.si - spletna trgovina z igračami za otroke

Zagotovo je najbolje sprejeto darilo za otroka igrača. Predšolski otroci vam bodo sami povedali, kakšno igračo si želijo, pri mlajših je najbolje nekoliko povprašati starše. Kadar ti ne vedo prav dobro, kaj otrok »potrebuje« za igro oziroma česa še nima, lahko pogledate po spletnih trgovinah. Priporočamo vam, da obiščete spletno trgovino vlakec.si, kjer boste takoj našli cel kup idej za darilo.

Dobra ideja za darilo za vse starosti

Poglejmo nekaj idej, ki so primerne za različne starosti otrok:

1. Lesene sestavljanke, ki so lahko bolj ali manj zahtevne, so lahko odlično darilo za otroka, ki je komaj malček, ali pa tudi za šolarja. Pomembno je le, da izberemo pravo stopnjo zahtevnosti.

Lesena sestavljanka

2. Družabne igre razvijajo najrazličnejše spretnosti in tudi tu se najdejo precej različne, od primernih za štiriletnike do primernih za šolarje.

Igra logike

3. Dečki (in tudi veliko deklic) so vedno navdušeni nad lesenimi vlakci in avtomobili, še zlasti, če je v kompletu tudi lesena cesta ali železnica, po kateri lahko vozila vozijo.

Leseni vlakci

4. Skoraj vsi otroci so glasbeno ustvarjalni in imajo občutek za ples in za ritem. Pri tem jim lahko pomagate z različnimi glasbili – od preprostih ksilofonov do pravih tolkal in brenkal.

Otroški ksilofon

5. Kadar kupujete darilo za otroka za nekoliko višjo vrednost, povprašajte, ali malček že ima poganjalca. Poganjalci so odlično prvo prevozno sredstvo, ki pomaga razviti ravnotežje in koordinacijo.

Otroški poganjalec

6. Kaj pa, kadar kupujete nekaj majhnega, zgolj malenkost? Drobne sestavljanke in vrtavke, jojo, manjše sestavljanke, kolebnice, keglji in še marsikaj so lahko droben dodatek, ki bo otroku zanetil iskrico v očeh tudi takrat, kadar vam njegovi starši naročijo, da namesto igrač raje prinesite oblačila ali kaj drugega »bolj koristnega«.

Morda vas zanima tudi ...