Bloganje.com Dom in vrt Dekorativne nalepke za vsak dom

Dekorativne nalepke za vsak dom

by marijanpeterka

Ste tudi vi siti dolgočasnih, praznih sten v svojem domu? Potem je gotovo pravi čas, da jih popestrite, to pa vam precej enostavno in poceni omogočajo dekorativne stenske nalepke, s katerimi boste prostorom vdahnili veliko energije in tudi nove svežine. Njihovo podobo lahko povsem spremenite in ustvarite svojevrsten stil dekoracije, ki je v koraku s sodobnimi trendi na področju notranje arhitekture. Stenske nalepke bodo dale vašemu stanovanju oziroma hiši dušo, ki bo izražala vaš okus, vaša zanimanja, miselnost in življenjski stil.

Če so vam stenske nalepke všeč in bi z njimi radi poživili svoje stene, vam priporočamo, da pokukate na spletno stran http://dekorativne-nalepke.si/.

Se dekorativne nalepke resnično podajo v vsak prostor in v vsak dom?

Nekateri so mnenja, da spadajo dekorativne stenske nalepke predvsem v otroške sobe, saj se tam sicer najbolj pogosto poigravamo z različnimi tematikami in poslikavami, vendar je takšno mnenje zmotno. Z nalepkami lahko popestrimo različne prostore svojega doma, prav tako pa so vedno dobrodošle tudi v poslovnih prostorih, kjer poslovneži skušajo z njimi ustvariti prijetnejše delovno vzdušje.

Stenska nalepka za poslovni prostor

Stenska nalepka Svet predstavlja odlično izbiro za turistične agencije.

Stenske nalepke so si glede motivov tako različne kot umetniške slike. Če v sodoben dom pristaja sodobna, morda celo abstraktna umetnost, v klasičnega pa nekoliko bolj zadržani motivi ali tihožitja, lahko enako trdimo tudi za dekorativne nalepke. Tudi pri teh je možno izbirati med množico motivov in množico barv, lahko pa se odločite tudi za njihove kombinacije. Sodoben dom lahko opremimo s prečiščenimi podobami, abstraktnimi upodobitvami, kombinacijami podob urbanega sveta in napisov, ki izražajo naša prepričanja ali nam zgolj pripovedujejo pozitivne misli. V bolj klasičnem domu pa se izjemno obnesejo prefinjene drobne figure, podobe iz sveta narave in motivi, ki odražajo namembnost posameznih prostorov.

Je treba dekorativne nalepke prilagoditi funkciji prostora, ne samo stilu gradnje in opremljanja? Ni nujno, vsekakor pa je lahko tudi to dobra odločitev. Saj veste: zakaj bi imeli v kuhinji podobo drevesa, ko pa lahko poskrbite, da stene krasijo nalepljene podobe zanimivih pisanih loncev in skodelic, podobe tortic in kolačkov, kuhalnic in kuhinjskih strojčkov? Če upoštevate namembnost prostora, vam lahko stenske nalepke tudi precej pomagajo pri vašem počutju in razpoloženju.

Kuhinjske dekorativne nalepke

Popestrite svoj kuhinjski prostor s tematskimi dekorativnimi nalepkami.

Tako lahko v spalnici na steno, ki jo zjutraj zagledate, ko odprete oči, opremite z vzpodbudnim in optimističnim napisom, zaradi katerega vam bo precej lažje vstati. Na strop nad posteljo, na katerem se vam pogled ustavi, preden zaspite, pa lahko namestite podobe, ki vas bodo sprostile in prijetno zazibale v sanje, na primer zvezde, luno ali angele. Na strop? Seveda, zakaj pa ne. Strop je peta stena vsakega prostora, v primerjavi z ostalimi štirimi pa je pogosto prezrta in neizkoriščena.

Kam je najbolje namestiti dekorativne nalepke?

Če vam ideja o okrašenem stropu ni najbolj všeč, namestite dekorativne nalepke na tiste stene, ki se vam zdijo prazne. Z njimi lahko zapolnite prazne površine namesto slik, torej dvignjene od tal, prav tako pa se lahko poigrate in stenske nalepke namestite tako, da je videti, kot bi »rasle« iz tal. To je najbolje predvsem za tiste motive, pri katerih lahko vaša dejanska tla predstavljajo tudi tla za motiv na nalepki. Če želite, pa lahko dekorativne nalepke namestite tudi tik pod strop in tako nadomestite bordure, s katerimi so nekoč krasili prehod med stenami in stropom.

Morda vas zanima tudi ...