Frizerska oprema za sodobne salone

Pri frizerskih salonih s tradicijo, ki temelji predvsem na kakovosti storitev oziroma izkušnjah in stalnem izobraževanju zaposlenih, se včasih zdi, da frizerska oprema ter sama urejenost salona za uspešno poslovanje niti nista bistvena dejavnika. Morda redke izjeme dejansko pričajo o tem, a če želite danes odpreti sodoben salon, ki bo privlačen za stranke že na oko, se boste morali vsekakor potruditi. Konkurenca je velika in estetika vse bolj pomembna! Ne le, da morate poskrbeti za prijeten ambient, temveč ne smete zanemariti niti potrebe po sodobni frizerski opremi. Tako se bodo stranke pri vas dobro počutile in, kar je še pomembnejše, odšle od vas popolnoma urejene ter zadovoljne.

Kaj vključuje sodobna frizerska oprema?

Tako za delo frizerja kot za udobje stranke so v prvi vrsti potrebni kakovostni frizerski stoli. Ti se morajo na videz lepo podati v prostor, biti udobne oblike za stranko, frizerju pa omogočati, da se lahko okoli nje brez težav giblje. Tudi umivalnik za umivanje las s stolom mora slediti enakim principom. Nenazadnje je uspeh pri frizerskem delu, poleg spretnosti pri oblikovanju pričesk, skoraj v enaki meri odvisen od tega, kako se stranka v salonu počuti – torej je kakovostna frizerska oprema bistvena.

  • Frizerski stol

Frizerska oprema obsega tudi mnoge druge naprave, brez katerih v sodobnem salonu gotovo ne gre. Kot so nam povedali v podjetju Imprim, ki ponuja tako vse potrebno za frizerske kot za kozmetične salone, je med njihovo ponudbo frizerske opreme zadnje čase izjemno priljubljena stvar infrazon. To je naprava, brez katere je težko slediti trendom oblikovanja sodobnih pričesk, saj si z njo pospešimo vtiranje sredstev za nego las in tako prihranimo veliko dragocenega časa. Glede na to, da lahko včasih obisk pri frizerju traja tudi več ur, stranke pa za to pogosto nimajo niti časa niti potrpljenja, je torej tovrstna sodobna frizerska oprema garancija za uspeh.

Kaj pa »nefrizerska« frizerska oprema?

Poleg stolov, ogledal, sušilcev, brivskih aparatov, škarij in vsega, kar je nujno za delo frizerja, je v frizerskih salonih vse bolj nujna tudi oprema, ki ni potrebna za samo delo. Frizerska oprema zagotavlja udobje in kakovost pri delu, a frizerski saloni zadnja leta ponujajo strankam še veliko več. Če želiš biti konkurenčen, moraš poskrbeti hkrati še za nekatere druge storitve (idealna je kombinacija z manikuro ali nego obraza), prav tako pa moraš salon spremeniti v prostor dobrega počutja. V njem se pričakuje prijetna osvetlitev, prijetna glasba ali zvočni efekti, prav tako pa tudi pogostitev strank – kavica ali očiščevalni zeliščni čaj, sadni prigrizek in podobno.

Naj bo tvoj komentar prvi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja