Bloganje.com Dom in vrt Izolacijska folija Gefitas PE 3/300

Izolacijska folija Gefitas PE 3/300

by marijanpeterka

Podjetje Alteks d.o.o. ponuja v svoji ponudbi izolacijsko folijo Gefitas PE 3/300, ki šteje za moderen način izolacije oziroma zapore proti vlagi, največkrat pa se uporablja v industrijskih obratih – čeprav je res, da velja za odlično rešitev tudi za druge vrste prostorov in se vse pogosteje uporablja tudi tam. Sistem je enostaven in velja za hitrega ter prijaznega za nameščanje, saj za razliko od mnogih drugih folij za zaščito pred vlago ni potrebno varjenje – namestimo ga lahko tako rekoč sami.

Zakaj je izolacijska folija Gefitas PE 3/300 tako praktična?

Folija za pregrado proti vlagi Gefitas je izjemno odporna na mehanske obremenitve, primerna pa je tudi za uporabo na estrihih, ki niso popolnoma ravni. Ker deluje folija hkrati kot blažilec, ni težav, če jo želite uporabiti na področjih, ki so namenjena nalaganju ali drugim večjim obremenitvam, torej lahko brez težav trdimo, da je Gefitas PE 3/300 boljša kot druge folije, kar se tiče same pohodnosti oziroma odpornosti na obremenitve.

Gefitas PE 3/300

Zapora proti vlagi Gefitas PE 3/300 se uporablja tako v industrijskih kot bivalnih objektih.

Zakaj folija Gefitas ne zahteva varjenja? Ker ima na spodnji strani že integrirano tesnilo v obliki traku, s katerega moramo zgolj odstraniti zaščitno plast. Nobene potrebe po varjenju ni, saj pride do sprijemanja s podlago na samem traku, ki dobro skrbi za tesnjenje roba. Pri nakupu se zgolj pozanimajte o tem, kako se folijo pravilno polaga, da bo prišlo do primernega prekrivanja in tudi do primerne višine namestitve ob robovih oziroma ob stičiščih tal s stenami.

Kako se lotimo polaganja folije?

Folija Gefitas je na voljo v rolah, na katerih je kar 40 metrov folije. S polaganjem pričnemo ob steni in rolo sproti odvijamo. Vezna stran naj bo ob steni, modra plast folije naj bo zgoraj. Ko položimo folijo po celotni dolžini oziroma pridemo do stene, folijo odrežemo. Nato se lotimo polaganja naslednje linije, vzporedno s prvo in tako, da prekrivamo črn robni del prve linije. S folijo na tak način prekrijemo celoten prostor, nato pa se lotimo odstranjevanja zaščitnih trakov, ki prekrivajo lepilno površino tesnilnega traku. Zaščitni trak pričnemo odstranjevati na sredini linije in ga pazljivo odluščimo ter pri tem stopamo po tistem delu folije, s katerega smo ravno odstranili trak. Tako kar z lastnimi stopali poskrbimo za pritisk, ki je potreben, da tesnilni trak prime in poskrbi za popolno nepropustnost.

Polaganje folije Gefitas PE 3/300

Folijo Gefitas, ki jo je v eni roli 40 m, polagamo tako, kot je prikazano na sliki.

Če se nam med polaganjem rola Gefitas PE 3/300 izteče sredi prostora in je potrebno vzeti novo, poskrbimo, da se oba dela prekrivata v dolžini 5 do 10 centimetrov, spojimo pa ju s posebnim lepilnim trakom Gefitas.

Ko je vsa folija položena in pritrjena, poskrbimo še za zaščito ob robovih, pri čemer si pomagamo tudi z Gefitas lepilno maso. Še posebej moramo biti na dobro tesnjenje oziroma lepljenje ob steni pozorni v kotih.

Kam po več informacij?

Z vsem, kar želite vedeti o izolacijski foliji Gefitas PE 3/300, vas bodo seznanili v podjetju Alteks d.o.o., ki ga lahko povsem enostavno najdete na spletnem naslovu Alteks.si. Tam vam bodo najbolje svetovali in vam odgovorili na vsa vaša vprašanja glede zapore proti vlagi Gefitas. V primeru, da ta ni najboljša rešitev za vaš prostor oziroma vašo potrebo po izolaciji pred vodo ali vlago, pa vam bodo povedali, kakšna rešitev bi bila za vas primernejša. V podjetju Alteks so namreč specialisti za izolacijo, pa tudi za druge gradbene materiale.

Morda vas zanima tudi ...