Bloganje.com Razno Kako na otok Pag?

Kako na otok Pag?

by marijanpeterka

Gotovo ni nikogar, ki med najbolj priljubljenimi hrvaškimi otoki ne bi omenil tudi otoka Pag, saj je ta že desetletja v samem vrhu izbranih počitniških destinacij na Hrvaškem. Slovenci se tja radi odpravljamo, saj je Pag znan po tem, da lahko ponudi prijeten dopust za vse, tako za mlade kot za družine in starejše. A kako na otok Pag, da bo pot kar najbolj prijetna in bo dopust potekal brez težav?

Na otok Pag se ne odpravite brez rezervacije

Večina nas želi na dopust v poletni sezoni, takrat pa je otok Pag, enako kot drugi hrvaški otoki, seveda najbolj oblegan, kar pomeni, da je težko najti dobro namestitev brez predhodne rezervacije. Kampov, hotelov, apartmajev in sob je sicer v izobilju, a za prijetno bivanje z vsem udobjem in sprejemljivo ceno je bolje poskrbeti vnaprej. Marsikdo, ki dopust redno preživlja na otoku Pag, ob vsakem slovesu od Paga rezervira namestitev že za naslednjo sezono.

Novalja

Marsikdo se za nastanitev odloči v letoviškem mestecu Novalja.

Kaj pa, če greste na Pag brez rezervacije? Izven sezone ne bo težav, v marsikaterem hotelu ali apartmajih vam bodo ponudili celo znižano ceno, da bi le imeli goste. V sezoni pa tvegate, da se boste morali zadovoljiti z nižjo kakovostjo ponudbe ali pa izbrati prestiž, ki vas bo stal nekoliko več.

Več o nastanitvah na otoku Pag si lahko preberete na spletni strani www.otok-pag.eu.

Je na Pag bolje iti s trajektom?

Tako kot o namestitvi velja razmisliti tudi o poti. Iz Ljubljane preko Postojne do Novalje boste z vključenim trajektnim prevozom (Prizna – Žigljen) naredili okoli 240 kilometrov. Če se odločite izogniti trajektu, pa se je bolje podati na vzhod, mimo Karlovca, pri čemer bo pot za okoli 140 kilometrov daljša. Paški most se namreč nahaja na južnem delu otoka, kar pomeni, da morate že na celini pripeljati precej južneje, potem pa vas čaka še dolga vožnja po otoku – najprej do mesta Pag, nato še naprej do Novalje. Ker je pot s trajektom bližja in krajša, vožnja z linijo 335 pa traja zgolj 15 minut, se večina turistov raje odloči zanjo.

Kaj pa v primeru, da se na otok Pag odpravljate brez avtomobila? Potem se lahko z vlakom zapeljete do Reke, od tam pa vas do Novalje pelje katamaran.

Morda vas zanima tudi ...