Kako načrtovati izdelavo spletne strani?

Spletna stran je obraz podjetja, storitve ali dejavnosti. Dejansko gre za kanal, preko katerega se bodo vaše stranke najprej srečale z vami. Zelo narobe bi bilo, če bi takšen obisk spletne strani vašo potencialno stranko odvrnil od naslednjega koraka in jo preusmeril h konkurenci. In zakaj bi se to sploh pripetilo?

Ni potrebno veliko, da je obiskovalec spletnega mesta nezadovoljen in godrnjajoč odhiti drugam. Eden izmed glavnih razlogov za izgubo strank je vsekakor počasno nalaganje spletne strani. Če stran ni primerno optimizirana ali gostuje na počasnem strežniku, se bo pripetilo prav to. Pomislite, kdaj ste nazadnje čakali več kot 10 sekund, da se vam je neka spletna stran v celoti naložila. Verjetno ste mislili, da sploh ne deluje in po nekaj sekundah odšli drugam.

Hitrost, prilagojenost mobilnim napravam in SEO

Torej je potrebno že na začetku misliti na to, da boste gostovanje zaupali podjetju, ki ima zares hitre in kakovostne strežnike. V naslednjem koraku boste potrebovali nekoga, ki vam bo znal stran optimizirati tako, da bo karseda hitra in uporabna. Preverite konkurenco in nikar ne zaupajte prvemu sosedu, ki vam bo ponudil vse, kar potrebujete.

Mobilnim napravam prilagojena spletna stran
Prepričajte se, da bo izdelava spletne strani vključevala prilagojenost mobilnim napravam.

Imejte v mislih, da okoli 70 % ljudi do spleta dostopa preko mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Torej sledi, da mora biti vaša spletna stran vsekakor prilagojena mobilnim napravam. Ne pozabite na spletno optimizacijo za iskalnike (SEO). Le na ta način bo vaša spletna stran vidna, ko bo nekdo v Google vpisal določeno ključno besedo.

Razmislite o tem, kaj želite s spletno stranjo doseči

Zamislite si, kaj si želite na spletni strani in prisluhnite nasvetom strokovnjaka, ki ve, kako se stvari streže. Pripravite vse potrebne vsebine, pred tem pa dobro razmislite, kaj želite s spletno stranjo doseči. Izdelava spletnih strani je namreč precej kompleksna storitev in nikoli ni dovolj znati le ene reči.

Potrebno je biti mojster platforme, na kateri se spletna stran gradi (npr. WordPress). Prav tako je treba znati nekaj o spletni optimizaciji, grafičnem oblikovanju in programiranju. V podjetju Primoss boste zagotovo deležni vsega, pa tudi strokovnega svetovanja pred samo izdelavo spletne strani.

Naj bo tvoj komentar prvi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja