Kako poskrbeti za varnost telefona?

Tokrat se bomo posvetili celoviti skrbi za varnost vaše napredne digitalne naprave. Pametni mobilni telefon namreč že dolgo ni zgolj telefon, pač pa še marsikaj drugega. Dejansko v eni roki držimo popolno komunikacijsko orodje, ki nam lahko zamenja celo osebni računalnik.

Z njo namreč pregledujemo in odgovarjamo na spletno pošto, brskamo po spletu, pišemo, ustvarjamo, se zabavamo in komuniciramo na vse mogoče načine. A pri tem vse pogosteje pozabimo na varnost same naprave, ki niti slučajno ni poceni.

1. Fizična zaščita telefona

Na tem mestu je vsekakor potrebno omeniti, da so ena najbolj pogostih oblik zaščite same naprave – ovitki za telefon. Ne glede na to, ali si želimo zaščititi ohišje, robove ali pa morda celotno napravo, je dobro v prvi sekundi po nakupu nanjo natakniti zaščitni ovitek.

Soft gel ovitki za pametne telefone

Ovitek za telefon bo zaščitil vašo napravo pred morebitnimi odrgninami, udarci in celo pred popolnim uničenjem pri padcu na tla. Veliko mobilnih telefonov se poškoduje v damskih torbicah, kjer se družijo skupaj s šopi ključev, pilic za nohte in drugih ostrih predmetov. V tem primeru posezite še po zaščitnem steklu za zaslon.

2. Digitalna zaščita telefona

Vse premalo pa se govori o varnosti mobilnega telefona s stališča digitalne varnosti. Kot smo že uvodoma povedali, je pametni mobilni telefon pravzaprav računalnik v malem, ves čas povezan v splet, na njem pa hranimo nešteto osebnih podatkov.

Tako kot velja za računalnike, je potrebno pomisliti tudi na varnost podatkov, ki se skrivajo v mobilnem telefonu. Na voljo je kar nekaj antivirusnih aplikacij, ki bodo že v svoji brezplačni različici zadovoljivo ščitile vašo napravo. Za tiste bolj zahtevne, ki imate v napravi morda shranjene celo plačilne kartice in druge pomembne podatke, pa bo vsekakor na mestu še kakšna stopnička več.

Predvsem pa bodite pazljivi tudi sami. Ne shranjujte na telefon številk kartic, PIN-ov in podobnega, kajti še prehitro se zgodi, da se telefon kje izgubi ali pa ga ukradejo. Vsekakor nastavite tudi kodo za odklepanje zaslona, ki bo nepridipravom v veliki meri onemogočila, da bi vam škodili.

Naj bo tvoj komentar prvi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja