Bloganje.com Razno Kmetijski oglasnik zagotavlja vse na enem mestu

Kmetijski oglasnik zagotavlja vse na enem mestu

by marijanpeterka

Časi, ko si lahko obdeloval zemljo brez mehanizacije, pa si imel kljub temu za dostojno življenje, so bili časi, ko je bilo za vse dobro poskrbljeno. Če si imel traktor, si bil že gospod, kajti večina dela se je opravila na roke. Danes tako ne gre več. Če hočeš, da bo kmetija preživela, je treba vložiti v velik hlev s precej glavami živine, polja pa obdelovati s sodobnimi stroji, sicer je bolje, da sploh ničesar ne zaseješ. Da je bilo nekaj narejeno na roke, pravzaprav ne šteje – razen, če ti uspe prodajati tisti gospodi v mestu, ki je pripravljena odšteti za pristne domače, bio izdelke.

Kmetijska mehanizacija

Za uspeh v kmetovanju je danes potrebna kakovostna kmetijska mehanizacija.

Kmetijska mehanizacija je torej predpogoj za uspeh v kmetovanju, in v kolikor ne dobiš evropskih sredstev za nakup nove, je vedno odlična izbira Kmetijski oglasnik, kjer lahko na enem mestu dejansko najdeš vse, kar kmet potrebuje – tako živino kot stroje (rabljeni traktorji, rabljeni motokultivatorji, plugi, balirke …), pa semena, pridelke, ponudbo storitev, zemljo za prodajo in najem ter podobno.

Kmetijski oglasnik je pravo branje za vsakega kmetovalca

Nekoč so se kmetje med seboj veliko srečevali, pa ne samo pri prodaji izdelkov na trgu in v cerkvi ter gostilni, temveč tudi med samimi opravili. Če je delo ročno, pač ne gre drugače, kot da sosed priskoči na pomoč sosedu, da se delo opravi. Danes je takšne pomoči izjemno malo. Žetev in podobna opravila, ki so bila včasih cel praznik in razlog za druženje, so danes osamljena opravila. Traktor in kombajn, to je vse. Brez vesele pesmi.

Kmetijski stroji

Na strani kmetijski.net si lahko ogledate ponudbo različnih strojev za kmetovanje.

Seveda pa je kmetijska mehanizacija prinesla tudi velik napredek. Če bi še vedno na kmetijah kraljevali zgolj stari, rabljeni motokultivatorji, ne bi prišli daleč. Brez strojev pač ne gre, zato je odlično, da nam je na voljo Kmetijski oglasnik, kjer se oglašujejo ponudniki nove kmetijske mehanizacije, prav tako pa lahko kmetje podajo tudi oglase za svojo rabljeno mehanizacijo, ki je ne potrebujejo več. To pa je vedno priložnost za tiste, ki si želijo po ugodni ceni dobiti nov kmečki stroj, s katerim si bodo olajšali delo – in saj veste, bolj preprosto delo pomeni, da se bo kmetija tudi veliko lažje obdržala, kar bi moral biti nenazadnje cilj vsakogar, ki se vsaj malo ukvarja s področjem kmetijstva. In ja, takšen cilj ima tudi Kmetijski oglasnik, ki si želi prav tega, da bi lahko s svojim posredovanjem pomagal čim več kmetom, da najdejo prav tisto, kar potrebujejo – po ceni, ki je zanje sprejemljiva.

Gotovo se boste vprašali, zakaj je potreben poseben oglasnik. Zakaj pa ne?

Saj veste, da je kmetijske stroje nerodno prodajati z oglasi, do katerih dostopa vsakdo, nato pa kliče, ne da bi sploh vedel, kaj ga zanima. Kmetijski oglasnik je namenjen prav kmetom. Tistim, ki se s kmetovanjem resno ukvarjajo in tako natanko vedo, čemu je kaj namenjeno in kako se uporablja. Če ne, pa tudi ni težav. Kmetijski oglasnik se ne ponaša zgolj s tem, da so v njem rabljeni motokultivatorji, traktorji, simentalke in nekaj brejih ovac – Kmetijski oglasnik lahko ravno tako vabi na predvajanja in praktične prikaze ter s tem izobražuje.

Morda vas zanima tudi ...