Kovinc d.o.o. – obdelava kovin s tradicijo

Ko je govora o obdelavi kovin, zagotovo ne moremo mimo slovenskaga podjetja Kovinc d.o.o., ki je na tem področju dejavno že zavidljivih 40 let. To družinsko podjetje je skozi leta raslo in se razvijalo vse do danes, ko se lahko pohvali z najmodernejšo strojno opremo in približno 70 visoko kvalificiranimi zaposlenimi.

Proizvodni obrat skupaj s skladiščnimi površinami meri kar 5000 m2, dodatno pa imajo v podjetju na voljo še 2000 m2 pokritih in 4000 m2 nepokritih površin. Podjetje igra vidno vlogo na področju predelave in oblikovanja kovin, specializirali pa so se za štiri osnovne proizvodne programe:

  1. program kovinske notranje in zunanje opreme,
  2. program težjih varjenih kovinskih konstrukcij,
  3. kovinska oprema voznega omrežja za elektrifikacijo železnic,
  4. program varjenih kovinskih konstrukcij za strojegradnjo.

Podjetje s tako bogato tradicijo seveda lahko nudi storitve, za katere jamčijo visoko strokovnost, podprto z bogatimi izkušnjami in referencami, ki govorijo same zase. So zagovorniki tega, da mora biti kader strokovno izobražen in vedno na tekočem z novitetami na svojem področju. Ravno zato stremijo k temu, da imajo vsi zaposleni opravljena ustrezna izobraževanja in osvojene potrebne certifikate, kar stranki zagotavlja, da je njeno naročilo v najboljših rokah.

Sodobna oprema, zadovoljni zaposleni in skrb za okolje

V podjetju se zavedajo tudi pomembnosti kvalitetne opreme, zato ne čudi, da dela izvajajo na najsodobnejših napravah iz svoje branže. To jim zagotavlja tako vrhunsko kakovost kot tudi krajši čas izdelave ter manjše operativne stroške. Velik poudarek s tem dajejo tudi varovanju okolja in varnosti zaposlenih, ki je vedno na prvem mestu.

Vodilo podjetja je tudi, da morajo biti zaposleni zadovoljni. Če je delavec zadovoljen, varen in ustrezno plačan, bo delal dobro in prispeval svoj del k uspešnosti celotnega podjetja. Politika podjetja je seveda temu primerna in se tako nanaša na politiko kakovosti, okoljsko politiko ter politiko varnosti in zdravja pri delu kot sestavni del politike vodenja podjetja.

V podjetju Kovinc d.o.o. so zavezani k uresničevanju zahtev kakovosti izdelkov, stalnemu zmanjševanju negativnih vplivov njihovih dejavnosti na okolje, s poudarkom na racionalni rabi energentov, ravnanju z odpadki in izboljševanju delovnega okolja ter preprečevanju tveganja za varnost in zdravje zaposlenih. Za zadnji del je poskrbljeno na način preventivnega delovanja in izboljševanja.

Podjetje Kovinc d.o.o. je vzorčni primer uspešnega in dobro vodenega podjetja, ki ustvarja, a tudi daje. V podjetju vedno stremijo k napredku in izpolnjevanju strogih pogojev zagotavljanja kakovosti, ob tem pa skrbijo tudi za svoje zaposlene in okolje, v katerem podjetje deluje. Le s takšno miselnostjo lahko danes podjetje spiše zares uspešno zgodbo.

Naj bo tvoj komentar prvi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja