Bloganje.com Lepota in zdravje Lasni podaljški so mi vrnili samozavest

Lasni podaljški so mi vrnili samozavest

by marijanpeterka

Pravijo, da mora biti ženska vedno urejena, in tega sem se včasih zelo držala. Nato pa sem pri tridesetih zanosila z dvojčkoma in po porodu se nisem več vrnila v službo. Odločila sem se, da bom delala doma, saj bom tako najlaže skrbela še za otroka in gospodinjstvo. Minilo je šest let in sedaj, ko sta šla fanta v osnovno šolo, ponovno razmišljam o tem, da bi šla v službo. Med ljudi. In seveda ponovno nekaj »dala nase«.

V letih, ko sem delala doma, sem si nabrala nekaj odvečnih kilogramov, prav tako pa sem hitro pozabila na urejenost. Ne, nisem tiste vrste ženska, ki bi bila cel dan v trenirki ali pižami, vendar pa počasi nisem več lakirala nohtov, nisem več redno hodila k frizerju in tako naprej. In ko je bilo treba ponovno »v svet«, sem ugotovila, da mi moj videz pravzaprav sploh ni več všeč. Tako sem si za začetek kupila nekaj nove garderobe in šla k frizerju. Tam pa pravzaprav nisem znala povedati, kaj sploh želim. Oziroma sem ugotovila, da k mojemu pojmovanju urejene poslovne ženske spadajo lasje vsaj do ramen, sama pa sem imela za to prekratke.

Lasni podaljški OxY

Lasni podaljški OxY

Frizerka je seveda hitro našla rešitev – predstavila mi je OxY lasne podaljške, in ker jih je imela na zalogi, sem se odločila, da kar poskusim z njimi. Najprej sva pobarvali moje lase, saj sem želela ravno tako nekoliko drugačno barvo (in barvani lasje so precej bolj sijoči od mojih naravnih). Uskladili sva torej barvo mojih las ter barvo lasnih podaljškov, ki sem jih izbrala, da je bilo ujemanje popolno. Nato pa se je pričelo pritrjevanje clip on podaljškov. Glede na to, da je frizerka spretna in ima s podaljški za lase očitno veliko izkušenj, ni trajalo dolgo, da sem imela lase do ramen. Nato mi je zgolj še nekoliko oblikovala pričesko, in ko sem se pogledala v ogledalo, sem bila navdušena. Nova, popolnoma drugačna jaz.

Tudi mož je bil seveda vesel. Tako drugačne dolžine, za katero so poskrbeli lasni podaljški, kot tudi spremembe z umazano blond na nekoliko bolj medeno blond barvo. Pohvala mi je dobro dela in takoj sem se počutila precej bolj samozavestno in prepričano vase – pripravljena sem bila, da grem novim zmagam naproti.

Morda je res, da mi nova pričeska ne bo prinesla zaposlitve, a prepričana sem, da bo pomagala. Če se človek dobro počuti, pa čeprav je za to krivo nekaj tako trivialnega, kot so lasni podaljški, svojo energijo prenese tudi na druge – tudi na tiste, ki odločajo na razgovorih za zaposlitev.

Morda vas zanima tudi ...