Bloganje.com Lepota in zdravje Magnetna blazina za hitro okrevanje po športnih poškodbah

Magnetna blazina za hitro okrevanje po športnih poškodbah

by marijanpeterka

Športniki so pogumni ljudje, ki se običajno ne bojijo ne hitrosti, ne višine, ne težkih treningov in priganjanja svojega telesa do njegovih skrajnih zmožnosti oziroma česar koli, kar od njih zahteva posamezna športna disciplina. Vsi športniki pa imajo en skupen strah – to je strah pred poškodbami, ki lahko za krajši čas, za sezono, ali pa tudi za stalno negativno vplivajo na kariero.

Magnetna blazina kot del športne preventive

V vsakem športu velja, da je potrebnih kar precej preventivnih ukrepov, ki pomagajo preprečevati poškodbe. Skrb za moč mišic, za gibljivost, za prožne in močne vezi – za vse to skrbijo športniki v svojih pripravah, pa tudi v času po tekmovanjih, ko je predvsem potrebna regeneracija telesa. Pri tem jim je kot del fizikalne medicine lahko v veliko pomoč tudi magnetna blazina, ki za njihovo telesno zdravje in boljše počutje skrbi s pulzno magnetno terapijo.

Magnetna blazina

Do hitrejše regeneracije celic si lahko pomagamo z magnetno blazino Magus.

Magnetna blazina namreč z magnetnimi polji vpliva na celice in tkiva, da se hitreje regenerirajo, to pa zagotavlja telesno moč, boljšo odpornost na okužbe oziroma boljši imunski odziv, prav tako pa boljše počutje. Nenazadnje si lahko z njo pomagajo tudi pri sproščanju, saj odpravlja nespečnost in pomaga, da se telo sprosti in si v spanju nabere nove energije.

Okrevanje po poškodbah

V medicini se pulzna magnetna terapija najpogosteje uporablja po zlomih ali operativnih posegih, ki terjajo obnovo tkiv kosti, mišic in vezi. Prav to je tisto, kar je najpomembneje v športu, zato si z njo pomagamo tudi pri športnih poškodbah. Magnetna blazina dokazano izboljša celjenje zlomov oziroma skrbi, da so celice kosti boljše oziroma bolj aktivne, kar pomaga, da je celjenje hitrejše.

Okrevanje po poškodbi

Pri športnih poškodbah je pomembno, da se te kar najhitreje pozdravijo.

Glede na to, da lahko pri športniku že vsaka najmanjša poškodba, ki kakšnemu drugemu posamezniku ne bi povzročala skrbi, prinese čas počitka brez treningov, je hitro okrevanje še kako pomembno. Nič nenavadnega torej ni, da je magnetna blazina v mnogih športnih klubih športnikom zato vedno na voljo in jo fizioterapevt priporoči vedno, ko sluti težave – kaj šele, da so te že resne oziroma so se že končale s poškodbo.

Magnetna blazina se lahko uporablja tudi doma

Da bi bila magnetna blazina športniku vedno na voljo, je vsekakor dobro razmisliti tudi o tem, da bi jo uporabljal doma. V kolikor se z magnetoterapijo v preteklosti še ni srečal, mu je na voljo najem, med katerim lahko blazino dobro preizkusi, po štirih do šestih tednih uporabe pa bo zagotovo prepričan v njene pozitivne učinke, torej tudi nakup ne bo odveč.

Morda vas zanima tudi ...