Bloganje.com Razno Letos so moderne majice z napisi

Letos so moderne majice z napisi

by marijanpeterka

Med poletno garderobo veljajo za klasiko preproste majice s kratkimi rokavi, ki jih lahko nosimo za različne priložnosti. Bolj fine oblečemo za v službo, bolj preproste ali šaljive pa večinoma za prosti čas. Ker se enobarvne majice marsikomu zdijo dolgočasne, velja stil oblačenja redno začini z majicami z napisi.

Ste tudi vi takšni? Odlično, kajti prav majice z napisi so letos še posebej modne!

Kakšne majice z napisi so primerne?

Vedno velja, da mora biti sporočilo na majici primerno družbi in okolju. Zlasti v primeru, da je napis povezan s šalami ali stereotipih o drogah in alkoholu, spolnosti, ženskah, poklicih, etničnih skupinah in podobno, velja premisliti, preden takšno majico oblečemo, saj bi lahko z njo nehote koga tudi užalili. Kar se zdi nam smešno, se drugim verjetno ne bo. Katere pa so tiste majice z napisi, ki veljajo za »neproblematične«?

1. Majice, katerih napisi govorijo o splošno veljavnih vrednotah na pozitiven način. Na primer tiste, ki izražajo ljubezen.

Majica z ljubezenskim napisom

Zelo priljubljene so kratke majice z napisom, ki izraža ljubezen.

2. Majice z napisi, ki izražajo naša prepričanja, vendar ta niso spolna, verska, politična. Če majica kaže na naše zavzemanje za ohranjanje okolja, poudarja kakšno dobro filozofsko misel ali citat znane osebe, običajno ne bo težav.

3. Majice, ki se poigravajo z logotipi in imeni blagovnih znamk, vendar na primeren način.

4. Majice, ki »slavijo« naš hobi ali interes, na primer tek ali kak drug šport, glasbeni okus …

5. Majice z napisi in logotipi ter slogani, ki so del zgodovine, ki v določenem prostoru ne velja za sporno. Tako vas pri nas na primer ne bo nihče obsojal, če imate oblečeno majico s podobo in napisom Che Guevara, če jo boste nosili nekje na Floridi, pa lahko sproži tudi čustvene odzive.

6. Majice, ki predstavljajo popularno kulturo. Znani slogani, citati iz filmov in nadaljevank, risane serije …

Majice s smešnim napisom

Več majic s smešnim napisom si lahko ogledate v spletni trgovini majice.si.

7. Majice, ki so šaljive na račun tistega, ki jih nosi. Medtem, ko se velja majicam, ki se norčujejo iz drugih, na splošno izogniti (na primer znana »I’m with stupid«), se lahko pošalite na lasten račun. Če ste nizke postave in se odločite za nošenje majice z napisom »I’m not short. I’m a Hobbit,« se bo to marsikomu zdelo simpatično.

Imate odlično zamisel za majice z napisi?

Majice.si - logoKljub temu, da je na primer v spletni prodajalni majice.si na voljo izjemno število majic z napisi in poslikavami, morda ne boste našli prav takšne, kot jo želite, ker je vaša ideja nekaj čisto posebnega. To pa pravzaprav sploh ni težava. Če bi radi posebno majico, vam jo lahko izdelajo tudi po naročilu.

Izdelava majic z napisi je lahko izjemno hitra. Izberete si model majice, barvo in velikost ter seveda napis, ki ga želite. V kolikor je napis zahtevnejši (tipografija, ki ni v redni ponudbi) ali pa želite poleg njega tudi posebno sličico, bo treba to oblikovati posebej za vas. Lahko pa že oblikovano podobo proizvajalcu majic z napisi posredujete sami (pred tem se pozanimajte, kako mora biti dizajn pripravljen, da je primeren za uporabo). Tako je lahko vaša majica z napisom popoln unikat in bo izražala vso vašo kreativnost in duhovitost.

Morda vas zanima tudi ...