Kako prihraniti pri ogrevanju sanitarne vode?

Še vedno ogrevate sanitarno vodo s pomočjo električnega bojlerja? Čas je za spremembo! Na bolje, seveda. V tokratnem članku vam bomo zaupali, kako lahko pri ogrevanju sanitarne vode prihranite celo do 75 % električne energije, kar zagotovo pomeni precejšnjo razliko.

Le kdo si ne bi želel takšnega prihranka? Položnica za električno energijo je vsekakor ena tistih najbolj »osovraženih«. K sreči pa še vedno ostaja kar nekaj prostora za zmanjšanje končnega zneska. Tokrat bodo k temu močno pripomogle toplotne črpalke za sanitarno vodo.

S pomočjo zraka do tople vode

Verjetno se sprašujete, kako je to mogoče, a prav zrak je tisti ključen element, katerega za ogrevanje vode uporablja omenjena toplotna črpalka. In ker je zrak brezplačen, je prihranek kot na dlani. Toplotne črpalke za sanitarno vodo Orca nadomeščajo tudi klasičen električni bojler, zato vam tega ne bo več potrebno imeti.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo

Ni pa prav nič narobe, če imate slučajno ravno novega, da ga obdržite, saj lahko toplotno črpalko priključite tudi nanj. Zanimivo, da takšna toplotna črpalka deluje vse do -10 °C temperature vstopnega zraka, lahko pa z njeno pomočjo celo hladite kak drug prostor. Denimo shrambo, ki mora skozi celo leto vzdrževati podobno temperaturo.

Kakšno toplotno črpalko izbrati?

Najpomembnejše vodilo pri izbiri toplotne črpalke za sanitarno vodo je število prebivalcev oziroma velikost družine, ki to sanitarno vodo uporablja. Ker so na voljo toplotne črpalke z različno velikimi bojlerji, boste zlahka našli ustrezno. Pri izbiri si pomagajte tudi z nasveti strokovnjaka na prodajnem mestu.

Moderna tehnologija in premišljen dizajn tovrstnih črpalk omogočata njihovo ekonomično vgradnjo v izbran prostor. Lahko ste povsem brez strahu, da ne bi našli prave zase. Naj ponovimo – izberete lahko toplotno črpalko z bojlerjem ali pa si omislite takšno, ki se priključi na obstoječega, če je morda novejši in ga ne bi radi zavrgli.

Prihranek bo več kot očiten!

Naj bo tvoj komentar prvi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja