Bloganje.com Dom in vrt Popolne kuhinjske mize za vsako stanovanje

Popolne kuhinjske mize za vsako stanovanje

by marijanpeterka

Izbira kuhinjske mize zna biti kar težavna naloga, še posebej, če nismo povsem prepričani, kaj dejansko iščemo. Na voljo je nešteto modelov, zato nas obisk spletnih strani s pohištvom lahko precej obremenjuje. Želimo namreč izbrati popoln model, ki bo imel dovolj prostora in bo dovolj masiven, da bo prenesel vsakodnevno uporabo. Pri tem mora dopolnjevati ostale elemente v prostoru in biti estetsko dovršen.

Izbrati moramo torej kuhinjsko mizo, ki bo ravno prave velikosti za namestitev v prostoru ter ne bo preveč draga. Seveda potrebujemo tudi ustrezne stole, ki ponavadi pridejo v kompletu z mizo.

Klasična in večna pravokotna oblika

Najbolj klasična oblika kuhinjske mize je pravokotnik. Dolge podolgovate oblike so idealne za daljše in širše prostore. Ta oblika je izbrana največkrat, saj jo ljudje smatrajo kot najbolj praktično in funkcionalno.

Pravokotna kuhinjska miza

Pravokotna miza ima čist in moderen dizajn, ki ustreza tudi bolj zahtevnim osebam. Na njej boste enostavno gostili različne večerne zabave, otroška praznovanja ali romantične večerje v dvoje.

Okrogla oblika za prihranek prostora

Okrogla oziroma ovalna oblika kuhinjske mize je odlična za manjše in srednje velike sobe. Ponavadi se ljudje odločijo za model, ki ima samo en masiven sredinski nosilec, saj imajo tako dovolj prostora za raztegovanje nog. Okrogli modeli pripomorejo tudi k bolj romantičnem in intimnem vzdušju. Gostijo do šest ali manj oseb.

Okrogla kuhinjska miza

Večje okrogle kuhinjske mize olajšajo pogovor, saj imate med sedenjem pregled nad celotnim omizjem. Nad njo namestite večjo luč ali lestenec, priskrbite pa tudi udobne stole za popoln večer.

Nenavaden kvadrat

Kvadrat je najmanj priljubljen dizajn, saj je malce manj praktičen od ostalih in zaseda več prostora. Največkrat se zanj odločijo družine, ki si rade delijo hrano. Preprosto postavijo pladenj na sredino in pustijo, da si vsak gost sam servira hrano. Okoli mize lahko posedete med šest in osem oseb. Najbolj primerne so za dolge in ozke prostore, saj vanje vnesejo živahnost in pestrost.

Morda vas zanima tudi ...