Probiotiki za dobro prebavo in super počutje

Čeprav mnogi med vami bakterije povezujete z različnimi vrstami bolezni, pa so ti organizmi v telesu vseeno izjemno pomembni. Zavedati se morate, da prav vse bakterije niso slabe, nekatere med njimi so namreč zelo koristne, saj so vitalne za pravilno vzpostavitev prebavnega trakta ter imunskega sistema.

Probiotiki so, na primer, žive bakterije, ki poskrbijo za to, da naš prebavni sistem dobro razgrajuje ter koristno uporablja vneseno prehrano, obenem pa še uničuje škodljive patogene ter sodeluje pri sintezi nekaterih vitaminov.

Ko se soočamo s prebavnimi motnjami …

Ko se soočamo s prebavnimi motnjami, so probiotiki vsekakor odlična rešitev. Težava pa se pojavi, ker ne vemo, kateri so najboljši probiotiki za nas. Vsak človek je namreč edinstven, kar pomeni, da ima lahko tudi edinstvene zdravstvene težave, različen način prehranjevanja, da je različne starosti, spola. Zaradi vsega tega je izbira pravega probiotika lahko precej zahtevna naloga.

Probiotiki Viridian za na pot
Probiotiki Viridian – kapsule za počitniška potovanja.

Pomembno se je torej dobro soočiti z različnimi faktorji, ki vplivajo na to, katera vrsta probiotikov je za vas najprimernejša. Če boste znali odgovoriti na vprašanji, katere probiotične bakterije vsebuje probiotik ter koliko teh bakterij je v vsakem odmerjanju probiotika, ste na odlični poti do optimalnega probiotika.

Probiotikov ne jemljite vsak dan

Zdrava prehrana je vsekakor ključna za kakovost vašega življenja in zato je prav, da v prehranjevanje vključite tudi dobre probiotike. Ti so popolnoma varni za uživanje in prav tako ni nobene potrebe po tem, da bi se jih bali zaužiti preveč.

S probiotiki telesu le pomagamo, da lahko lažje vzpostavi dobro ravnovesje mikroorganizmov. Posledično vam jih ni treba jemati oziroma uživati vsak dan. Pretiravanje z vnosom probiotikov v telo je torej povsem odveč.

Napotki za izbiro najboljših probiotikov

Svetujemo vam, da pri nakupu probiotikov najprej preberete, kateri sev bakterij vsebujejo. Na embalaži boste lahko razbrali ime ter številko, ki označuje točno določeno serijo seva. S tem si boste zagotovili pravi sev, ki ima specifičen učinek, dokazan z utemeljenimi raziskavami.

Probiotiki Viridian
Probiotiki Viridian – strokovno oblikovana formula, ki vsebuje črevesju prijazne bakterije.

Pazite na to, da bo izdelek vseboval do štiri različne seve bakterij. Zakaj? Ker so si baterije pogosto konkurenčne ter se zato med seboj lahko izničijo. Kakovostni probiotiki vsebujejo najmanj milijardo bakterij, vendar pa jih ne sme biti preveč, na primer deset milijard. Če imate npr. težave z odvajanjem, bi vas namreč takšni probiotiki zaprli. V tem primeru je najbolje poseči po probiotiku, ki ima okoli tri milijarde bakterij.

Zapomnite si, da se najboljši probiotiki nahajajo v obliki praškov ali kapsul, saj samo ti dve obliki zagotavljata stabilnost sevov. Zato vam ne priporočamo probiotikov v obliki stekleničke z vodo, ker vlaga vpliva na vitalnost sevov. V takšnem primeru imajo probiotiki zelo kratek rok trajanja.

Probiotična terapija

Omenili smo, da vam probiotikov ni treba uživati vsak dan. Lahko pa se odločite za probiotično terapijo. Ta naj traja vsaj štiri ali šest tednov. V tem času se vam bodo v črevesju vzpostavile kolonije bakterij. Takoj za tem poskrbite za vzdrževalno terapijo; to pomeni, da boste probiotike uživali en teden na mesec. Enkrat na leto pa lahko opravite še preventivno kuro s probiotiki.

Za konec vas vabimo še v spletno prodajalno NutriHolis, kjer si lahko kupite kakovostne probiotike, ki bodo poskrbeli za odlično prebavo ter dobro počutje. Če se želite z njimi še pobliže spoznati, lahko obiščete še fizično trgovino podjetja, ki se nahaja na Zaloški cesti 167 na Viču v Ljubljani.

Tam vam bo strokovno in prijazno osebje zaupalo še kakšno pomembno informacijo, ki jo je dobro vedeti ob nakupu probiotikov.

Naj bo tvoj komentar prvi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja