Spajanje kovin poteka na različne načine

Varjenje oziroma spajanje kovin se danes opravlja na različne načine. Kateri način bo v uporabi, je odvisno predvsem od materiala, ki se ga vari, in od odločitve varilca. Vari pa se lahko ročno ali robotsko. Oba načina imata svoje prednosti in slabosti, o katerih pa nekoliko več kasneje.

Za varjenje kovin mora imeti varilec ustrezno izobrazbo in pridobljene certifikate, ki pričajo, da se spozna na kovine, njihovo spajanje, kot tudi na opremo, s katero se to počne. Ker varjenje poteka pri visokih temperaturah in tudi električnih napetostih, je izobrazba varilca izjemnega pomena.

Varjenje kovin na ročni način

Varilec, ki je prestal ustrezno šolanje, mora pred varjenjem opraviti tečaj in pridobiti tudi posebne certifikate, ki pričajo o njegovi usposobljenosti. To pomeni, da zna rokovati z opremo, pozna karakteristike materiala in se zaveda pomena varnosti pri delu, ki ga opravlja.

Za ročno varjenje se navadno uporabljajo MAG, MIG, TIG in točkovno varjenje. Gre za najbolj vsestranski in dokaj preprost postopek spajanja dveh kosov kovine. Ko govorimo o ročnem varjenju, povejmo, da so prednosti tega vsekakor:

  • varjenje na težje dostopnih mestih,
  • na prostem zunaj delavnice,
  • varjenje unikatnih kosov različnih oblik,
  • stroškovno učinkovita možnost varjenja manjšega števila izdelkov.

Varjenje kovin z robotom

Robotsko varjenje pride v poštev v kovinsko predelovalnih obratih, kjer poteka izdelava večjih serij, kot je to na primer v avtomobilski industriji. Tam namreč s traku prihaja na stotine ali tisoče popolnoma enakih kosov, pri katerih se za varjenje uporabljajo ponavljajoči se gibi.

Te najbolj natančno in najhitreje opravijo robotski varilniki. Ker lahko to počnejo v nedogled brez premora, je izdelava hitrejša in tudi cenejša. Možnost napak se zmanjša na minimum, končni izdelek pa je vedno popoln. Posledica robotskega varjenja je tudi nižja cena za naročnika.

Kakšne so razlike med MIG, MAG in TIG varjenjem?

Pri MIG varjenju govorimo o postopku, ki je hitro, enostavno in kvalitetno. Gre za metodo obločnega varjenja v nevtralnem žlahtnem plinu (argon ali helij). Po tem postopku lahko varimo v obratih, na prostem pa ne. Posebnost MIG varjenja je tudi, da po končanem varjenju odstranjevanje žlindre ni potrebno.

Pri MAG varjenju pa gre za obločno varjenje v zaščitnem okolju, za ustvarjanje katerega se uporablja ogljikov dioksid. Ta postopek se uporablja za varjenje tanjših kovin, ki ne presegajo debeline 1 mm, in se najpogosteje uporablja pri avtokleparskih delih.

TIG varjenje spada med bolj zahtevna varjenja, saj terja kratko razdaljo obloka, a po drugi strani nudi najboljše možne rezultate. To so močni, natančni in kakovostni zvari. Uporablja se v industriji, tudi v letalski, ali pa denimo za varjenje cevovodov.

Varjenje kovin zahteva stroge ukrepe

Ker se varilec pri varjenju sooča z visokimi temperaturami in električnim tokom, je zelo pomembno, da pozna nevarnosti in se pred njimi tudi ustrezno zaščiti. Začne se že s pripravo materiala in pregledom varilske opreme. Nadeti si je potrebno posebno negorljivo obleko, čevlje, in si oči ter obraz primerno zaščititi z varilsko masko ali očali.

Ob tem pa nikakor ne gre pozabiti na strupene pline, ki se ob varjenju sproščajo v zrak. Če se vari v zaprtih prostorih, je potrebno poskrbeti tudi za ustrezno prezračevanje. Tam, kjer to ni omogočeno, je treba namestiti poseben sistem za odstranjevanje strupenega zraka in dotok svežega.

Varjenje kovin je torej zelo pomemben del obdelovanja kovin, ki terja tako dobro poznavanje procesov kot tudi zavedanje pomena varnosti pri delu.

Naj bo tvoj komentar prvi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja