Bloganje.com Transport in logistika Najboljši strešni avto nosilci

Najboljši strešni avto nosilci

by marijanpeterka

Na streho avtomobila lahko pritrdite različne vrste tovora. Od koles, kajakov, smuči, kovčkov in podobno. Ves tovor, ki ga ne morete namestiti v prtljažnik avtomobila, lahko enostavno pritrdite na streho. Pri tem pa morate biti pozorni, da izberete kompatibilne strešne nosilce, ki bodo trdno pritrjeni na površino in med vožnjo ne bodo zdrseli. Ne glede na težo in obliko tovora, morate slednjega trdno in fiksno pritrditi na streho. Tako se boste izognili izgubi predmetov in morebitnim poškodbam avtomobila.

Lastnosti, na katere morate biti pozorni pred nakupom

Strešni nosilci sestojijo iz štirih delov, in sicer iz nosilca, držala, prečne palice in dodatkov. Prvi je del, ki je dejansko pritrjen na vozilo. Ta del je popolnoma specifičen in odvisen od znamke, modela in letnice izdelave avtomobila. Tip se razlikuje tudi glede na sam priklop nosilca, torej gre ali za fiksno ali snemljivo konstrukcijo.

Držalo povezuje nosilec in prečne palice. Prečne palice potekajo prečno po strehi avtomobila in služijo kot površina za pritrditev tovora. Po namestitvi strešne konstrukcije lahko na streho dodate kakršne koli dodatke.

Enakomerna porazdelitev teže tovora

Teža tovora je zelo pomembna pri pritrjevanju na streho. V primeru prevelike preobremenitve se bo streha lahko celo udrla. Prevelika direktna usmerjenost velike teže lahko torej precej poškoduje streho, popravilo večje udrtine pa je potencialno zelo drago. Enakomerna porazdelitev teže tovora vam bo tako prihranila denar. Težo ne usmerite na sredini strehe, temveč bolj po zunanjih delih vozila, saj bodo strešni nosilci tako enakomerno obremenjeni.

Najprimernejši model

Avtomobilski nosilciNajpomembnejše je, da pred nakupom preučite pritrditev konstrukcije na površino strehe. Razmislite tudi o teži tovora in sami pritrditvi na strešne nosilce. Ločimo med snemljivo in fiksno konstrukcijo. Nadalje se ločijo tudi na modele z dvignjenimi prečnimi palicami, ki se pritrdijo vzdolž tovarniško ustvarjenih nosilcev, modele, ki se namestijo na tovarniško ustvarjena vodila, in modele, ki se pritrdijo ob straneh avtomobila. Vrsto izberite glede na znamko in letnik avtomobila ter glede na predvideno težo pritrjenih predmetov.

Morda vas zanima tudi ...