Bloganje.com Lepota in zdravje Kdaj pričeti z uporabo kreme proti gubam?

Kdaj pričeti z uporabo kreme proti gubam?

by marijanpeterka

Nega kože mora biti prilagojena tako lastnostim in zdravju naše kože kot tudi njeni starosti. To pomeni, da sta nega in uporaba kozmetičnih sredstev različni od posameznika do posameznika, vendar pri zdravi koži veljajo večinoma splošna pravila nege, ki jih upoštevamo glede na posameznikovo življenjsko obdobje.

Z nego je potrebno pričeti pravočasno. Že v času otroštva je potrebno kožo zaščititi pred zunanjimi vplivi (sonce, veter) in jo predvsem vlažiti, kajti takrat sama še ne izloča toliko kožne maščobe, da bi lahko za zadrževanje vlage skrbela sama. V najstniškem obdobju moramo nego prilagoditi predvsem pretiranemu izločanju maščob, ki se kaže z mozolji in ogrci, ko preidemo v odraslo dobo, pa je kožo najbolj pomembno čistiti, hraniti in v njej zadrževati vlago. Tako lahko poskrbimo, da se bodo vplivi staranja pokazali kasneje in bo krema proti gubam nujno potrebna šele v zrelih letih.

Ko se pojavijo prve gubice

Večina prične opažati prve gubice po tridesetem oziroma okoli petintridesetega leta. Pri tem velja poudariti, da se te pojavijo tako pri moških kot pri ženskah, torej je krema proti gubam vsekakor smiselna tudi za moško populacijo.

Gube na obrazu

Prve gubice na obrazu se tako pri ženskah kot pri moških pričnejo pojavljati okoli 35. leta starosti.

Kdaj natanko bomo dobili gube, pa je sicer odvisno tako od nege kože kot od stila življenja (kajenje, sončenje, drugi zunanji vplivi), prehrane, genetike, pa tudi od »izraznosti obraza« – nekateri dobijo na primer zaradi pogostega mrščenja že na samem začetku odrasle dobe prečne gube na čelu. Z dobro nego po dvajsetem, z uživanjem kakovostne prehrane z vsemi mikro hranili, ki jih koža potrebuje, ter izogibanjem nezdravim navadam, se lahko zgodnjim gubam tudi izognemo.

Krema proti gubam se torej večinoma prične uporabljati nekje okoli petintridesetega leta, ko pričnemo opažati drobne smejalne gubice, ki se zarišejo okoli oči in ob kotičkih ust. In če se takrat prične primerna nega, v kateri je pomembna kakovostna krema proti gubam, lahko videz drobnih gubic zmanjšamo, pojav globokih gub pa odložimo.

Sestava kreme proti gubam

Krema proti gubamNa trgu se vedno pojavljajo nove »revolucionarne« sestavine, ki naj bi preprečevale nastanek gub – vse od izvlečkov meduz do polžje sline. Gotovo marsikatera od teh novih sestavin deluje, a v osnovi se velja držati klasičnih sestavin, ki so dokazano najboljše za ohranjanje prožnosti kože, njene čvrstosti ter za odpravljanje gub.

Krema proti gubam mora vsebovati likopene, ki se borijo s prostimi radikali, glicerin, ki pomaga pri zadrževanju vlage, hialuronsko kislino, ki kožo napenja, vitamin E, ki varuje membrane celic, vitamin A, ki obnavlja tkiva, ter različna negovalna olja.

Morda vas zanima tudi ...