Bloganje.com Razno Z vedeževanjem in ezoteriko do odgovorov

Z vedeževanjem in ezoteriko do odgovorov

by marijanpeterka

Sodoben način življenja je mnoge ljudi že pripeljal do spoznanja, da je treba marsikaj spremeniti. Najlepše bi bilo, če bi lahko spremenili svet in ga naredili srečnega, mirnega, za vse dovolj bogatega, da ne bi nihče trpel pomanjkanja. Vendar pa je posamezniku le redko dano, da bi imel takšen vpliv, in tudi tistim, ki so ga imeli, spreminjanje sveta v celoti v skladu s svojimi željami ne uspe. Svet je preveč kompleksen, da bi lahko povzročili spremembo, pa bi morala skupaj z istimi cilji stopiti množica ljudi. Lahko pa poskrbimo za spremembo, ki se prične pri nas samih. Živimo v skladu s svojo življenjsko filozofijo in delamo dobro, se posvečamo duhovnosti oziroma ezoteriki. Prav duhovnost in ezoterika sta namreč protiutež današnje zmešnjave.

Ezoterika ponuja holističen pristop k življenju

Je naše telo zgolj naše telo? Ne, je tudi prostor, v katerem biva naš duh, naša duša. Ezoterika se posveča prav temu, drugačnemu vidiku, ki ne temelji na fizičnem, temveč na spiritualnem. Za ljudi, ki se z ezoteriko ne ukvarjajo, se zdi ta precej skrivnostna. Nekateri celo menijo, da gre za čarovnijo ali vedeževanje. Pa ni v ozadju nič takšnega. Gre le za duhovno življenje in duhoven pogled na stvari ter odnos do njih. Marsikdo tako živi v skladu z vedo, ki ji pravimo ezoterika, pa tega niti ne ve. Po njegovem prepričanju zgolj živi naravno, nematerialistično, z razumevanjem za vsa bitja in stvari okoli sebe, z željo, da bi doumel tudi tisto, kar je našim očem pogosto nevidno.

Nematerialistično življenje

Ezoterika je tesno povezana z duhovnim, nematerialističnim življenjem.

S čim se pravzaprav ukvarja ezoterika? Če povemo povsem posplošeno: z duhovno platjo stvari in z njihovo umeščenostjo ter redom v kozmosu, z odnosom kozmosa do biti, s tem, kako si naš duh lahko izbere v življenju pot razuma ali pot srca.

Zazrite se vase!

Da bi živeli polno življenje kot hkrati duhovna in fizična bitja, se moramo v prvi vrsti zazreti vase in se dobro spoznati. Pri tem  nam lahko pomaga vedeževanje oziroma jasnovidnost. Ne nujno zato, ker želimo spoznati, kakšno usodo nam je kot svojemu otroku namenil kozmos, temveč predvsem zato, da bolje spoznamo tudi svojo preteklost, ki nas je s svojimi vplivi izoblikovala v človeka, kakršni smo danes. Vedeževanje namreč ni zgolj napovedovanje prihodnosti, je tudi vpogled v vse, kar se nam je že pripetilo, prav tako pa nam lahko vedeževanje na podlagi astrologije in numerologije pokaže, kako smo povezani s kozmosom in kako je ta določil naše bitje ob rojstvu ter poimenovanju.

Kaj je numerologija?

Vedeževanje in ezoterika nas lahko z roko v roki torej vodita na pravo pot, kjer bomo našli vse odgovore in se seznanili z vsemi razlogi za svoje težave, kar pomeni, da bomo tudi hitreje našli rešitev. Zaživeli bomo dobro, predvsem pa srečno, saj bomo umirjeni in zadovoljni z bogastvom, ki ni nujno vidno, nam pa vsekakor povsem do vrha polni dušo.

Morda vas zanima tudi ...