Bloganje.com Denar, posel in finance Z bloganjem do dodatnega zaslužka

Z bloganjem do dodatnega zaslužka

by marijanpeterka

Ste se odločili, da boste poskrbeli za dodatni zaslužek s pisanjem spletnega dnevnika oziroma bloga? Potem morate najprej poskrbeti za blog, ki bo dobro obiskan in ga bodo vaši sledilci z veseljem brali – in dodatni zaslužek bo hitro na voljo.

1. O čem pisati?

Večina piscev blogov se najprej odloči, da bodo pisali spletni dnevnik, šele nato pomislijo, da jim bi ta lahko prinesel tudi dodatni zaslužek. Zakaj? Ker želijo pisati o stvari, ki jo poznajo, ki jih zanima oziroma s katero se ukvarjajo. Če ste najprej pomislili na dodatni zaslužek in šele na to, da bi ta lahko izviral iz pisanja na spletu, pa morate svojo »nišo« še poiskati. Prva možnost je torej pisanje o nečem, kar vam dejansko »leži«. A ni nujno, da ste dober pisec in se na neko tematiko tudi zares spoznate. Vaš spletni dnevnik je lahko tudi zbirka lepih, zanimivih ali smešnih fotografij in videov. Lahko je zbirka smešnih objav in spletnih neumnosti drugih. Prav tako je lahko zgolj prostor, kjer ponujate opis zanimivih novih izdelkov (in seveda poskrbite za povezave do teh strani, saj ste vključeni v njihov partnerski program).

2. Kdo bo spletni dnevnik bral?

Dodatni zaslužek vam bodo zagotovili zgolj redni odjemalci, torej redni obiskovalci vaše strani. Razmislite o vsebini bloga in o tem, kakšni ciljni skupini je namenjen. Mladim mamicam? Najstnicam? Ljubiteljem športa? Vsekakor morate svoji ciljni publiki prilagoditi tako način pisanja oziroma vrsto objav kot tudi videz vašega spletnega dnevnika.

3. Kakšna je konkurenca?

Če bo vaš spletni dnevnik še eden izmed tisoč spletnih dnevnikov o fotografiranju, potem lahko na dodatni zaslužek kar pozabite. Poiskati morate nekaj novega, svežega – a še vedno toliko zanimivega, da si lahko ustvarite široko publiko.

4. Kako razširiti novico?

Nobena spletna stran ne dobi obiskovalcev kar sama od sebe, temveč je treba poskrbeti za učinkovit marketing oziroma oglaševanje. Za dodatni zaslužek je torej treba najprej nekaj vložiti – ali boste vložili denar in poskrbeli za pravo oglaševanje, ali pa boste vložili le veliko svojega truda in skušali vest o blogu razširiti preko družbenih omrežij in prijateljev, je seveda vaša odločitev, a najbolje se gotovo obnese, če se odločite za kombinacijo obojega.

Morda vas zanima tudi ...