Bloganje.com Razno Zmenki prek spleta: DA ali NE?

Zmenki prek spleta: DA ali NE?

by marijanpeterka
Spletni zmenek

Na to vprašanje obstaja samo en odgovor, ki se glasi: DA, seveda. Živimo v času interneta in spletnih storitev, ko praktično vse poteka v virtualnem okolju. Seveda se pri zmenkih te reči v nekem trenutku morajo prestaviti v živo okolje, a vendarle je najlažje začeti na spletu.

Razlogov za to je kar nekaj. Prvi je denimo pomanjkanje časa in vse manj možnosti, da bi se spoznavali po starem. Navade se spreminjajo, pa tudi leta odigrajo svojo vlogo. Mladina zahaja v nočne lokale, uporablja socialne platforme in podobno, medtem ko nekoliko starejši zelo težko ujamejo simpatijo na kakšnem dogodku.

Spletne aplikacije rešujejo zadrege

Ko človek pomisli na zmenek, se vpraša tudi, kaj v resnici sploh išče. Spletne aplikacije za zmenke namreč niso namenjene zgolj iskanju resnega partnerja, pač pa tudi prijateljev in oseb za dopisovanje. So pa tudi takšni, ki si že na prvem zmenku morda želijo nekaj več. Portal, kakršen je Urgenca.com, služi ravno za romance in nekoliko bolj vroče zmenke.

Zmenek prek spleta

Zmenek prek spleta je lahko uvod v kasnejše skupno življenje.

V prvi vrsti se je treba pri sebi odločiti, kaj je tisto, kar nas zanima. Splet je odličen pri tem, da nam močno olajša delo, razblini uvodno zadrego in poskrbi, da se dva že precej dobro spoznata, še preden se prvič vidita v živo. Klepet, fotografije in različni filtri pametno povezujejo osebe s podobnimi željami.

V prvi vrsti ni vedno poroka

Največ samskih na spletnih portalih je starih med 34 in 55 let. Gre za osebe, ki imajo za seboj večinoma vsaj eno resno razmerje, otroka in iščejo sorodno dušo za skupno preživljanje časa v dvoje. Pri teh letih so ljudje že bolj modri, imajo določene izkušnje in precej dobro vedo, kaj jih v življenju zanima.

Seveda se iščejo resne zveze, nekateri imajo željo po poroki, družini, spet druge pa nekoliko bolj vlečejo romance in morda erotika. S tem ni popolnoma nič narobe, če se seveda obe strani strinjata. Ljudje postajamo vse bolj odprti, kar pa nam je v veliko pomoč pri navezovanju stikov in spoznavanju novih ljudi.

Na kaj paziti pri spletnih zmenkih?

Spletno spoznavanje ima seveda svoje prednosti, a tudi kakšno slabost. Če med prednosti štejemo enostavno uporabo in hiter dostop do tisoče samskih, pa na drugi strani prežijo na nas tudi pasti. Dejstvo je, da se večini lahko izognemo s treznim razmišljanjem, žal pa je ravno področje zmenkov tisto, kjer treznost marsikdaj odpove.

Nevarnosti spletnih zmenkov

Vedno bodite pozorni na različne nevarnosti spletnih zmenkov.

Predvsem je treba biti pozoren na morebitne prevare, ko nekdo zaigra na naša čustva s ciljem, da bi nam iz žepa potegnil nekaj denarja. Zgodb, ki krožijo na ta račun, je na spletu kar nekaj, zato res ni razloga, da se jim ne bi znali izogniti. Predvsem previdno ravnajte s svojimi osebnimi podatki in jih ne zaupajte nikomur preko spleta.

Lepe zgodbe tudi na spletu

Čeprav morda kdo na spletno spoznavanje gleda zviška, pa je treba priznati, da se tudi s pomočjo spletnih portalov za samske splete nič koliko srečnih zgodb. Ljudje, ki se sicer skoraj gotovo ne bi srečali v živo, se tako najdejo in na koncu celo poročijo ter zaživijo skupaj.

Spletno spoznavanje nudi ogromno prednosti in močno skrajša čas iskanja partnerja. Zato le pogumno.

Morda vas zanima tudi ...